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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Krebs im Mandelgescharb].
Nim(m) Krebs / vnd zeuch die Därme auß den Schwäntzen also roh / weil sie lebendig seyn / schneidt das hindeltheil davon hinweg zwischen den Scheren / nim(m)s vnd thu es in einen Mörsel / vnd stoß wol / schlag Eyer darvnter / vnnd streich es wol durcheinander durch ein Härin Tuch / saltz ein wenig / thu kleine schwartze Rosein / die sauber außgewaschen seyn / darvnter / setz Milch auff in einem Fischkessel / vnd laß auffsieden / vnd wenn sie hat angefangen zu sieden / so zeuch sie darein / vnnd rürs vmb / daß nicht anbrennt / so wirt es gerinnen / vnnd hart werden. Wenns auffgesotten hat / so schüt es auff ein Durchschlag / vnd beschweiß ein wenig / so wirt das Wasser von der Milch rinnen / vnd man nennet es Krebsmilch. Du magsts darnach schneiden vnd ausbacken in einer Butter / vn(n) magsts darnach geben in ein Mandel oder Epffelgescharb / das gelb vnd süß ist / so ist es gut vnnd auch wolgeschmack.