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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Erbeß.
Nim(m) Erbeß / setz sie mit Laugen auff / vnnd laß sie sieden / daß die Hülsen herab gehen / reib sie wol / vnnd wasch sie sauber auß / laß sie in Wasser weichen / d(aß) der schmack davon hinweg kompt. Setz sie mit kaltem Wasser auff / vnnd laß sie sieden / vnnd wenn du vermeinest daß sie weich seyn / so schüt sie auff ein Durchschlag / vnd laß das Wasser darvon seigen / thu sie widerumb in ein Fischkessel / vnnd setz sie auff heisse Kolen / rür sie offt vmb / biß sie trucken werden / halt den Kessel gegen dem Feuwer / so trucknen sie desto ehe auß / thu sie als denn in einen Mörsel / vnd stoß sie mit einem höltzern Stössel. Nim(m) neuwen Speck / der vnzerlassen ist / darvnter / vnnd stoß jn / setz mit dem Mörsel zum Feuwer / vnd stoß immerdar / biß daß gemach warm wirt / vnd wenn du es wilt zerlassen / so nim(m) Wasser / das warm ist / vnnd recht gesaltzen / mach die Erbeß damit ab / mach sie nicht zu dick / vnnd auch nicht zu dünn / daß du es kanst durchseigen. Nim(m) ein weissen Weck / der zerschnitten / vnd auß der Butter gerößt ist / zuckers weils warm ist / vnnd schüts auff die Erbeß / geuß widerum(b) zerlassenen Speck darüber / so seindt die Erbeß weiß / vnd ist der Speck auch weiß. Vnnd also kocht man die Erbeß / sonderlich an einem Fleischtage. Zu zeiten nimpt man auch Milch darzu / aber mit Wasser kan man es offt so weiß machen als mit Milch.