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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Spanish-Butter
Take two Gallons of Milk, boil it, and, whilst boiling, put in a Quart of Cream; let it boil after the Cream is in; set it in two broad Pans or Trays, and let it stand two or three Days; then take the Cream from the Milk into a Silver Pan or wooden Bowl; put to it a Spoonful of Orange-Flower-Water, with a perfum’d Pastel or two melted in it; and sweeten it a little with sifted Sugar: Then beat it with a Silver Ladle or a wooden Beater, ’till it is stiff enough to lye as high as you wou’d have it: Be sure to beat it all one Way, and not change your Hand.