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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Orange-Butter
Take the Rind of two or three Oranges, and boil them very tender; then beat them very fine in a Mortar, and rub them thro’ an Hair Sieve; then take a Quart of Cream, boil it, and put in the Yolks of ten Eggs, and the Whites of two; beat the Eggs very well before you put them to the boiling Cream; stir it all one Way, ’till it is a Curd; then whey it in a Strainer; when it is cold, mix in as much of the Orange as you think will make it taste as you wou’d have it; then sweeten it as you like it.