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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen.
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Rezepte in der Datenbank
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Kochbuchquellen
Rezeptinspiration des Augenblicks:
To Stew Cucumbers
Pare twelve Cucumbers, slice 'em pretty thick, and lay them to drain; then put them into a coarse Cloth till they are dry; flour them and fry them brown in Butter; then put to them some Gravy, a little Claret, some Pepper, Cloves and Mace, and let them stew a little; then roll a Bit of Butter in Flour, and toss them up. Put them under Mutton or Lamb roasted.
Pare twelve Cucumbers, slice 'em pretty thick, and lay them to drain; then put them into a coarse Cloth till they are dry; flour them and fry them brown in Butter; then put to them some Gravy, a little Claret, some Pepper, Cloves and Mace, and let them stew a little; then roll a Bit of Butter in Flour, and toss them up. Put them under Mutton or Lamb roasted.