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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Kalbsfüß zu backen.
Setz die Füß in einem Wasser zu / vnd laß sie gar sieden / thu auch ein wenig Saltz darein / vnnd laß es auch mit sieden / vnd wenn die Füß gesotten seyn / so nim(m) sie herauß / füls / vnd seubers auß / vnd wen(n) du es außgeseubert hast / so schlag ein Ey drey oder vier wol durcheinander / vnd nim(m) Mehl darvnter / so viel als du kanst mit zweyen Fingern auffheben / rür es auch in die Eyer / vnd thu ein wenig Saffran drein / daß du es kaum spürest / laß es durch ein Härin Tuch lauffen / vnd streichs durch mit einem höltzern Löffel / so werden die Eyer fein glat / vnd wenn du es durch gestrichen hast / so nim(m) grüne wolschmeckende Kräuter / oder grün Pettersilgen klein geschnitten / vnter die Eyer / thu die Füß darein / vnd nim(m) eins nach dem andern herauß in heisse Butter / back es fein auß / daß sie nicht braun noch schwartz werden / vnnd wirst bald sehen / wenn sie es gnug haben oder nicht / vnnd hab wol fleiß darzu / denn es muß der Fleiß bey aller Köcherey seyn / vnd es meynet offt mancher / er könne es gar wol / vnnd kan doch nicht ein schlechten Teig anmachen. Nim(m) auch von diesen Kalbsfüssen / daß du sie kalt kanst geben / Leg sie in einen Essig / vnnd thu ein wenig Saltz darein / laß es ein stundt darinnen ligen / biß daß du es anrichtest / es sey in ein Schüssel / oder in ein Silber Blat / so richt es besonder an / gieß widerumb darüber ein frischen Essig / vnd sträuw grüne Pettersilgen / die nicht klein / sondern fein grob geklaubt / vnnd sauber außgewaschen ist / darüber.