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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Quince-Paste
Pare the Quinces, and quarter them; to a Pound of Quince put half a Pound of Sugar and half a Pint of Water; boil it fast ’till the Quinces are all to Pieces; then rub it very fine, ’till there be no Lumps in it, and put to it a Pint of Jelly of Quince, boil’d with as much Water as will cover them, and run through a Jelly-bag; boil the Quinces Jelly together, and to a Pint of it put a Pound and a Quarter of fine Sugar; let it scald, but not boil, ’till the Sugar is melted; skim it, and put it in the Stove; turn it when it is candy’d; twice turning will do.