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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Gallret zu machen von Kälbern Knorren.]
Nim(m) die Kälbern Knorren / vberquell vnd seuber sie fein sauber auß / vnd nim(m) darzu Hammelfleisch / vnd ein wenig Rindtfleisch / vnd laß ein jeglichs besonder an die statt sieden / vnd wenn es verrrichtet / so nim(m) gelbe Rüben / schabs / vnnd schneidt ein jede  Rüben zu vier stücken / Nim(m) auch ein Pastenac Wurtzel / ist sie dick / so schneidt sie auch zu vier stücken / vnnd grosse Wasser Rüben schneidt auch zu vier theilen / auch kleine lenglichte Stickel Rüben / quell ein jegliches besonders in einem Wasseer / vnnd wenn es gequellt ist / so kül es auß / nim(m) die Rüben / thu sie vnter (daß) dreyerley Fleisch / vn(n) gieß darüber Rindtfleischbrüh / die nicht feißt ist / hack es mit grünen wolschmeckenden Kräutern / vnd schneidt ein wenig Zwibeln darvnter / auch ein Weck / der fein geweicht / vnd auß dem Wasser wol ausgedruckt ist / hack das alles durcheinander / vnd auch ein wenig Knobloch / ein Zehe oder zwo / vnd wenn es durcheinander gehackt ist  /so thu es vnter (daß) Fleisch / mach es mit eim Gewürtz ab / mit gantzem Pfeffer / gestossenem Pfeffer vnd Jngwer / machs gelb mit Saffran / vnd laß das alles miteinander sieden / vnnd schaw / daß du es nicht versaltzest / so wirt es lieblich vnd gut. Darumb hastu das Brot darvnter gehackt / daß du kein Mehl darein darffst eynbrennen / so wirt die Brüh fein dick vnd wolgeschmack davon. Vnd diese Speiß nennet man Hüdsputt /  vnd ist ein Niderlendisch essen.