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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Wie man guten Medt machen sol.
Item / nim ein Maß Honig zu sechs Maß Wasser / vnnd seudts bey dem Feuwer / als wer es jung Rindtfleisch / vnnd dieweil es seudt / so wirff je darein rotdolden von roten Rosen / vnd schäume jn recht für sich dar / vnd dz Feuwer sol hell brennen / on Rauch / Vnd so er nun geseudt / so thu jn ab / vnd laß jn erkalten / Darzwischen so nim zu. 5 viertheiln Medt / den du gesotten hast / ein Maß Honig / das thu in ein Kessel / vnd laß es sieden ob einer Glut / vnd rür es für vnd für / biß er rot Farb gewinnet oder braun / darnach du die Farb wilt haben / vnd nim deß gesotten Medts / vnd schüt jn vnter das Honig / rür es wol / vnd schüts alles vntereinander / darnach nim frische Lorberbeer / die Häut haben / stoß sie vnd hengs darein / vn laß jn wol vberschlagen / ehe du jn in das Fäßlein thust / vnnd wiltu jn stärcken mit gutem Gewürtz / oder mit Hopffen / das magstu auch wol thun.