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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Guten süssen Wein zu machen / der süsser sey denn der Most / vnd darzu lauter vnd klar.
Item / zum ersten merck / daß du auff einen tag so viel Leser bestellest / die die Trauben all ablesen / so viel du darzu haben wilt / die solt du vnzerknitschet hinein führen / vn denselben Abendt noch auffschütten zu keltern / oder Morgens gar früh / darnach sol er die Träubel auff der Keltern zertretten / vnnd darnach sol das Faß trucken bereit seyn / darein sol man ein halb Quart gebränten Weins schütten zu einem Fuder / vnd sol das zuspundten / vnd wälgern hin vnd her / darnach setz auff die Böden / vnd legs an ein küles ort / darnach nim ein Lot Entian / ein Lot Negelein /ein halb Lot Zimmetrinden / vnd stoß das alles zusammen in eim Mörser / vnd zewy Lot Zucker Candit / vnnd vberzogenen Eniß / vnd das alles vnter einander auff blosse Tauben in das Faß geworffen / vnnd darzu ein Pfänlein voll S. Johanns kraut / darnach thu den Wein in das Faß / vnd laß das leer auff ein zwerch Handt / vnd deck es mit einem Stein / vnnd laß es ligen vngefüllet einen gantzen Monat / darnach füll es zu mit einem lautern Wein / der da vergoren sey / so wirt er wol gefärbet / lauter vnd klar / süß vnd däuwig.