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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Gefüllter Stockfischschwantz]
Nim(m) den gewässerten Schwantz vom Stockfisch / da die Haut vber gantz ist / thu den Gradt herausz / vnd ein theil Stockfisch / nim(m) ein Pfannen vnd Butter darein / mach sie heisz / vnd schneidt Zwibeln darein / schweisz sie ein wenig / vnnd wirff den Stockfisch darein / schlag etliche Eyer auff / vnnd schlags wol durcheinander / schüt sie zu dem Stockfisch vnd Zwibeln / rürs durcheinander / vnnd mach ein eyngerürtes darausz / machs wol hart / schüt es auff ein Stock / thu Pfeffer / Saffran vnd Ingwer / darvnter / hack es fein klein durcheinander / thu kleine schwartze Rosein darvnter / vnnd ein wenig weissen Zucker / schaw saltz es nicht zu viel / füll den Stockfischschwantz darmit / vnd bindt jn oben zu mit einem Spagat / leg jn in Butter / vnd lasz jn fein langsam backen / vnd wenn du jhn wilt anrichten / so geusz darvnter oder darüber ein Pobrat / der mit Zucker / Zimmet / Saffran vnnd eyngebrennt Mehl / gemacht ist / schneidt Limonien fein breit darvnter / vnd lasz ein Sudt damit auffthun / so wirt er gut vnd wolgeschmack.