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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Vngerische Turten].

Nim(m) Epffel / die klein gehackt seyn / wie man zu einer Turten zurichtet /mach ein Teig an von schön weissem Mehl / mit warmen Wasser / vnnd mach jhn nicht gar zu dick. Auff den Boden mach ein Blat von Eyern vnnd Butter / so wirt der Teig desto mürb / thu die Epffelfüll darauff / nim(m) de(n) Teig den du von Wasser gemacht hast / zeuch jn mit der Handt fein dünn auß / wie ein Schleyer / vnd mach solcher Bletter zwentzig oder dreyssig auffeinander / vnnd bestreich ein jegliches Blat / ehe du es auffeinander legst / mit frischer Butter / vnd wenn du sie hast auffeinander gelegt / so beschneidts fein rundt / vnd scheubs in Ofen / vnd schaw verbrenn es nit / so bäckt sichs geschwindt / vnd lauffen die Bletter fein auff. Jsts aber an eim Fleischtage / so bestreich sie mit Speck / der fein zerlassen ist / vn(n) gibs warm auff ein Tisch / besträw es mit Zucker / so ists schön vn(n) zierlich. Vn(n) also macht man die Vngerische Turten.