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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein guͤcz geSuͤfer
Czwͤ ein̄ gesuffer waz du dar czuͤ muͤst han̄ daz get von leceltn̄ dar Manndel weinper die nÿm̄ ingefuͤg vn̄ die weinᵱ swaiss schon̄ dar an Daz schol mā ab machn̄ schon̄ daz ez den̄ lewtn̄ wol gewall (!) vn̄ nemb ein̄ rainss tuͤch da pind er den̄ visch ein̄ Wil er dÿe press gancz an han [328r] So schol er dÿe haut vom der sleim schon̄ streichn̄ dar an da von̄ wirt sÿ gar wol stan daz du der press nicht enhast So scholtu seÿ legn̄ auff ein tisch vn̄ leg dar auff alzs swaͤr alzs daz tuͤch muͤg tragn̄ dez nÿm dir guͤtten met Wer sÿ kocht sÿ wirt guͤt etc.