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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Schmorren vom Hecht].
Nim(m) ein Hecht / vnnd koch jhn an die statt / thu jhn herauß auff ein Bret / vnd laß jn kalt werden / zeuch die Haut davon / vnnd klaub die Grädt herauß / thu jn auff ein saubern stock / vnd hack jn klein / thu jhn in ein saubers Geschirr / vnd schlag viel Eyer darvnter / rürs wol damit ab / machs ein wenig gelb / vnd pfeffers / nim(m) in ein saubere Pfann viel Butter / mach die Butter warm / vnnd schüt den Hecht darein / rürs vmb / daß wol dick wirt / vnnd gibs warm auff ein Tisch. Vnd die Speiß nennet man Schmorren von einem Hecht gemacht.