[Ziweben in Teig].

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 45

Originalrezept:

Nim(m)  Ziweben / die fein sauber außgewäschen seyn / stecks an ein höltzern Spieß / vnd mach ein Teig darzu an von lauter Wein vnnd Mehl / weltz darinnen vmb / vnd thu jn in heisse Butter / vnnd backs fein resch auß / thu es herauß / vnd schneidt die Ziweben nach der läng auff / gibs warm auff
ein Tisch.

Kategorisierung:

:

Hauptzutaten: , ,

Transkription:

Sepp Meister, Steffi Schinagl

Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Ziweben in Teig].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 45,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=ziweben-in-teig (17.01.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.