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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Maurochn̄ auf ein plat
WIldu machn̄ maurochn̄ auf ein plat so nÿmb kelberlungelln̄ vnd seut sie schon vnd ain aÿ hochk dar vndʾ vnd auch gut stupp vnd geribn̄s prot vnd hack es klain vnd mach ein holcz dar czw baidew seitten spÿczig seÿ vnd mittē groz als di maurochn̄ vnd streich dan der full dar an vnd mach es geleich vm̄ daz holcz vm̄ vn̄ vm̄ vn̄ nuͤr daz es mittn̄ albeg groz sey vnd pach es in einē smalcz also mit dem holcz vnd sneyst dan mittn̄ von ein andʾ vnd czeuchs ab dem holcz so seint ir dan czwo Also mach ir wie vil du wild vnd mach ein gute full dan die maurochn̄ dar mit gar schon vnd mach dan ein grunes plat von aÿrn̄ vnd petʾsill vnd laz daz plat nich vast pachn̄ in dʾ pfann vnd die maurochn̄ sturcz dan dar auf vnd laz hafftē an ein andʾ vnd richt es dan an vnd daz [320v] magstu gebn̄ zw welher czeit du wild im Jar vnd mach es nicht gel So hat es dÿ rechtn̄ maurochn̄ gestalt