Zemer Pasteten.

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 01, Nr. 24

Originalrezept:

Treib ein Pasteten auff vom Ruckenteig / vnnd mach den Zemer mit Limonien eyn / mit Gewürtz vnnd Saltz / scheub sie in den Ofen / vnd backs / vnnd wenns halb gebacken ist / so nimm ein eysern Löffel oder drey voll angemachten Pfeffer / geuß jhn zu dem Lufftloch hinein / vnnd laß widerumb backen / biß es gar wirdt / oder magst Limonien hacken vnnd Speck / vnnd auff den Boden sträuwen / ehe zu den Zemer in die Pasteten legest.

Transkription:

Magdalena Bogenhuber

Zitierempfehlung:
Magdalena Bogenhuber (Transkription): "Zemer Pasteten.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 02, Teil 01, Nr. 24,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=zemer-pasteten (21.01.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.