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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein Guetten Ayr khäss Zu machen
Man solt bey einer mas* Guetten / siessen obern* oder andern Milch* Nemben / auch .12. oder .15. Ayr Dotter Gar woll / Zerckhlopfft* vnnd in Die Milch seichen* / auch wer will Kann ein Rosen wasser / Darzue Giessen* vnnd also Zum feur* / sezen Rieren* das er nit Anprindt / vnnd Piss Zusamben Geht* doch Das Der / Dopfen* nit Zu Hart* wierdt Darnach / ein Duech* auf ein Reindl* legen vnd / also Darauf Geschitet* vnd woll lassen / ab seichen* vnnd hernach mit ein löfel / Woll Zerreiben vnnd also Zuckhern / Nimbe Die Mödl* welche vntersich löcher / haben schlag Darein söz also an ein / Khielles* ort vnd lass es Gestehen* her= / nach thue Griene* Pladt* auf die / schissl* thue ihm darauf vmbkheren* // ( ve 241) Wers nit Gern hat der lass den Zuckher / vnnd Rosen Wasser aus, wer will / der Nimbt auch Weinpörl* Darzue / gib ymb olso ist er Recht vnnd Guett. /