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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Plamantschir
WIldu machn̄ plamantschir so nÿm alte hunr vnd die seud vnd nÿmb daz praͤt von den prustē vnd hack es klain vnd nÿmb ein dickke mādl milch vnd leg daz praͤt dar ein vnd gar ein winczigs Reisch dar vndʾ vnd tu es in ein schone pfann vnd zukkerʾs genug vnd tu ein hulczein loffel dar ein vnd gar ein gucz sweines smalcz vnd secz auf ein gute glutt vnd ruͤe es daz es klares vnd weisses pleib Also magstu aucht (!) plamantschir von gutn̄ hechttn̄ vnd die sew in wasser vnd tuͤ di graͤt aus vnd hackk daz praͤt klain vnd tuͤs in ein dichke mādl milch vnd zukkʾs genug dar ein vnd auch guttʾn puttʾ vnd tuͤs in ein schone pfan vnd secz auf ein gute gluͤtt vnd ruͤr es daz es also klares vnd weisses pleib vnd vʾsalcz nicht so ist ez gut