Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13918

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Kälberfüß zu kochen auff ein ander manier.
Wann du sie wilt weiß  machen / so koch sie an die statt in einem Wasser / vn(n) thu Saltzt darein / so wirt es wolgeschmack / vnd alles was man kocht / ist gut vnnd wolgeschmack von dem Saltz / wenn mans nach notturfft braucht. Wen(n) die Füß gesotten seyn / so kül vnd seuber sie auß / thu sie in einen vberzinten Fischkessel / vnd thu darauff Muscatenblüt / vnnd ein wenig gestossenen Jngwwer / auch etliche gantze Pfefferkörner / seig darauff ein gute Rindtfleischbrüh / die wolgeschmack ist / vnnd nicht feißt / brenn Mehl darein / daß es dick davon wirt / vnnd gieß ein guten sauren weissen Essig darüber / vnd schneidt darein gesaltzen Limonien / schneidt sie voneinander rundt / vnd nicht dick / laß es nicht lang darmit sieden / so wirt es wolgeschmack / nim(m) auch frische Butter / vnd laß mit auffsieden / vnnd wenn du es schon nicht sauer machst / so wirdt es von der Butter weiß / wenn du es ein Sudt leßt auffsieden / biß daß sie zergehet / vnnd wenn du schier wirst wnrichten / so wirff grüne wolschmeckende Kräuter / die fein klein gehackt seyn / darein / so sihet es weiß vnnd graw vntereinander.