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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Another Way
Stuf your Pigeons with Sweet Herbs chop'd small, a little Bacon, grated Bread, Spice, Butter, and the Yolk of an Egg; sow them up Top and Bottom, and stew them in strong Broth, with Half a Pint of White-wine to six Pigeons, and as much Broth as will cover them; put in a little Nutmeg, Mace, Pepper, Salt, and a Fagot of Sweet Herbs, a Bit of Lemon-peel and an Onion; when they are almost done, put in some Artichoke Bottoms ready boil'd, and fry'd in brown Butter, or Asparagus Tops ready boil'd; thicken up the Liquor with the Stuffing out of the Pigeons, and a Bit of Butter roll'd in Flour. Take out the Lemon-peel, Bunch of Herbs and Onion. Garnish with slic'd Lemon, and very thin Bits of Bacon toasted before the Fire.