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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Knödel vom Salm.
Nim ein stück Salm / der roh ist / schneidt vnnd hack jn klein / reib darvnter ein weissen Weck / vnnd grüne wolschmeckende Kräuter / thu auch ein wenig Ingwer darein / hack es durcheinander / biß es klein wirt / vnnd saltz es ein wenig. Nim Eyerdotter darvnter / vnnd frische Butter / die vnzerlassen ist / setz sie auff Kolen / vnd zerlaß sie / seig sie durch ein Sib / vnd geuß vnter den gehackten Salm. Nim darnach ein kleinen Fischkessel / der vberzindt ist / seig darein ein Erbsbrüh / die schön lauter ist / setz sie auff Kolen / laß darmit sieden / wasch darnach die Händ fein sauber / vnnd mach Knödel auß dem gehackten Salm / zeuchs eyn in die Brüh / schneidt darein Pettersilgen Wurtzel / vnd gantze Muscatenblüt / laß darmit sieden / vnd brenn ein wenig Mehl darein / biß sie schier gesotten seyn / so thu ein frische vngeschmältzte Butter darein / vnnd laß darmit ein Sudt auffthun / so wirt die Brüh fein weiß vnd wolgeschmack.