[Precedella von Mandeln gemacht].

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 57

Originalrezept:

Nim(m)  Zucker vnnd Rosenwasser / laß wol auffsieden / daß nicht zu dick wirt / rür geriebene Mandeln vnter den gesotten Zucker / vnd machs wol trucken vom Feuwer / vnd wenn du es wol weg nimpst / so nim(m) schönen weissen gestossenen Zucker ein Löffel voll oder drey / rürs wider vnter die Mandeln / treib sie mit der Handt fein länglicht auß / vnnd besträw sie mit weissem Zucker vnten vnd oben / daß nicht bleibt an Händen kleben / vnnd wenn du eslang hast außgetrieben / so mach kleine Bretzel darauß / scheub sie in ein warmen Ofen / vnd back sie fein langsam auß / so werden sie schön weiß. Vn(n) man nennet es Precedella von Mandeln gemacht.

Transkription:

Sepp Meister, Steffi Schinagl

Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Precedella von Mandeln gemacht].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 13, Nr. 57,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=precedella-von-mandeln-gemacht (28.01.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.