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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Pouesen von Kälbern Nieren zu machen.
Wann der Brat gebraten ist / so schneidt die Nieren herauß mit dem Fett / nim(m) das gelb von Eyern / ein Dotter oder zween / vnnd ein wenig Zim(m)et / auch gestossenen Zucker darein / vnnd ein grün Pettersilgen / die klein geschnitten ist / vnd thu kein Saltz darein / denn es ist vorhin gesaltzen mit dem Braten / Nim(m) das alles / vn(n) hack es klein / biß daß es kalt wirt / so wirt es dick werden / vnnd wenn es kalt ist / so beye etliche Schnitten von einem Weck / vnnd beye es nur auff einer seiten / vnnd auff der seiten / die du hast abgebeyet/ streich die Kälbern Nieren / vnnd wenn du es darauf gestrichen hast / so nim(m) ein Turdten Pfann / thu lauer Butter darein / vnd laß es zergehen auff einem Feuwr / vnd laß es nicht gar warm werden / vn(n) thu die Schnitten darein / vnd setz es auff ein heisse Esche / vnd deck es mit einem Hafendeckel zu / vnd schütt glüende Kolen darauff / vn(n) back es vnter dem Deckel / vnnd verbrenn es nicht / nim(m) oben mehr Hitz als vnten / so beckt sichs geschwindt / vnd schaw vnter den Deckel / daß du es nicht verbrennest / so bleibts also gantz beyeinander / vn(n)man nennts Pouesen / Ist auch ein herrlichs essen für König vnd Keyser / vnd nim(m) nichts mehr darzu / als hie beschrieben ist / vnd wann du es anrichtest / so besträw es mit Ingwer / oder gestossenem Zucker / machstu es süß / so besträw es mit Zucker / machstu es nicht süß / so besträw es mit einem Ingwer / so ist es auff beyde manier gut.