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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ain Pollnische Supen zumachen. /
Nimb ain Petersill wurzen, vnd ain halbe Semel / vnd ain hantvoll arbes zwifel, vnd sez Sie zue / in ain viertl Wasser, laß Sieden, wan sie waich / sein, so schlag durch ain Sibl mit ainer halben wein, / vnd gieß in ain Rhein, zuggers, vnd gewürz Sie, / gilbs mit ainen Safran, vnd leg ain lemoni / darzue, vnd laß die Supen darein sieden ain halbe / viertl stundt, mach den fisch sauber auf, vnd / schiepe in ab, vnd wasch in auß, salz in ein, streiche / in ab, d(a)s kein fämb darauf bleibt, leg in in / die Supen, laß sieden ½ stundt, vnd nimb ain / hanndt voll zibeben vnnd Weinberl darzue, / vnd auch ain hant voll Mandl, muests aber / außziehen, vnd legs darzue, vnd gibs auf / die taffel. // (26r)