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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Wilpraͤt von rintfleissch
WIldu machn̄ wilpraͤt So nÿm ma= g͗s rintfleisch vnd hack es klain̄ vnd nȳ ein wein vnd vah ein swais von einē kalb vnd tuͤ den wein dar ein vn̄ secz auf einē koln̄ vnd ruͤr es pis es si= dn̄ wird vnd geuss es dan auf daz fleisch So veͣht es die stalt als wilprat vnd hack dar vndʾ aÿr vnd geribn̄s prot vnd stupps wol vnd mach dan paln̄ dar aus als die fawͤst vnd seuͤd es in einʾ fleischpruͤe vnd sneid es dan̄ klain als daz wilprat vnd mach ein gutn̄ pfeffrn͗ dar zw vnd stupp in wol ab mit gutn̄ gewurczn̄ vnd leg daz wilpraͤt dar ein vnd vʾsalcz sein nicht so ist es gut