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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Zittron Koch. /
Ainen Schönen grossen zitronnen also ganzer ge= / =schölt, vnd d(a)s weisse so lang sieden lassen, biß / Ime die biterkheit genombn wiert, vnd darnach / nimb ain Vierling Mandl, vnd vmb ain 1. kr: Semel schmollen, vnd dises durcheinand(er) woll Ver= / =mischt, vnd ainen Koch gleich abgestossen, vnd // (41r) in ain Schißl gethan, vnnd zuggers nach dem / mans Sieß haben will, vnnd nimb darzue / 7: ayr sambt der Clar, nach vnd nach in / abriern darunter geschlagen, vndter dessen / so mans bachen will, so mues man bei der / wermb vngefehr ½. vierling buter, vnd / solanng abgetriben, biß er fein zäch vnnd / fämbig ist, alß dan den buter woll vndter / d(a)s Khoch riern vnd bachen lassen. /