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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Holpratn̄ von vischn̄
WIldu machn̄ holpratn̄ von vischn̄ vn̄ von mādl milch So nÿmb einē hechktē vnd hackt den klain vnd tu dan geribn̄s [324r] prot dar vndʾ vnd stupp es wol vnd nÿ̄ ein holczlein spis dar (!) ebn̄ seÿ vnd streich di full dar an, mach es gleich als ein hir= sen pratn̄ vnd lege es dan zw dem fewr vnd prat in schon vnd geuss in mit puttʾ odʾ ol wā er gepratn̄ ist so czeuch in also ganczē ab dem spis vnd nÿm die dick mā= dl milch vnd haussēpletʾ dar vndʾ die ge sotn̄ sein vnd zukkʾs genug dar an vnd tus in ein sawbrie pfann vnd mach es gel genig (!) vnd vʾk ͣ len den pratn̄ mit taig vnd secz in in ein klaines hefen daz er auf= werds ste vnd geus di mich (!) dan in den pra ten vnd laz in sten pis er hert wird vnd sneÿd in dan̄ ze dunnē scheibn̄ vnd gib es dan hin vnd daz haÿssēt gulɖ spiḡl