[Mandelkäs mit Quittensafft.]

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 11, Nr. 04

Originalrezept:

Nim Mandel vnd Quittensafft / streich jn durch mit Hausenblasen / vnd machs wol süß / setzts auff Kolen / vnd rürs vmb / biß auffseudt / vnnd laß kalt werden / geuß in einen Model / vnd laß gestehen / vnd wenn du es wilt an richten / so kanstu ein braune Brüh darvnter thun / es sey von Weichselsalsen / oder von Quittensafft / daß dick wirt / daß mans schneiden kan / so ist es lieblich vnd gut zu essen.

Transkription:

Maximilian Schmidauer

Zitierempfehlung:
Maximilian Schmidauer (Transkription): "[Mandelkäs mit Quittensafft.]", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 11, Nr. 04,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=mandelkaes-mit-quittensafft (20.01.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Maximilian Schmidauer.