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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Ein guter Wachtelbrey.]
Nim(m) gebratene Wachteln / vnnd schönen Hierßbrey / wasch jn fein sauber auß / setz jn auff das Feuwer / vnnd quells wol ab / wasch jn widerumb auß / vnd klaub jn fein sauber / thu sie in ein Geschirr / vnnd seig ein Rindtfeißt / oder ein wenig Rindtfleischbrüh darüber / setz auff kleine Kolen / vnnd wenn es anfehet zu quellen / so rür es fein vmb / vnnd je öffter du es rürest / je besser es wirt / machs nicht sehr feißt / auch nicht zu mager / vnd nim(m) nicht viel Brüh darzu / so wirt es desto besser / vnd wenn du es wirst anrichten / so richt am ersten den Brey an / leg die gebraten Wachteln hinein / nim(m) widerumb ein Brey / vnd bedecks damit / so wirdt es gut vnd wolgeschmack. Also macht man die Wachtelbrey.