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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Gemuess vō ein̄ chalb
WIldu daz pedencken ein guͤt gemuess wil ich dir schencken Da vō nÿ̄ den Swaÿs vn̄ tue in in einē wein vn̄ misches vn̄ Seczes czwͤ einem fewer vn̄ lass hoch auff sÿedn̄ habstu nicht czuckker So nÿm hoenig vn̄ leczeltn̄ an die stat Wo dir der czuckker ab gat vn̄ tue Smalcz dar ein So v wirt daz gemuess vein vnd lungel dÿe an dÿ stat gesotn̄ ist seÿ hack auch dar ein So hastu daz gemuess gar Salcz uʾs uʾgiss nicht oder ez wird gar enwicht vn̄ guͤtes gew= uͤrcz muͤstu dar czwͤ han vn̄ schuͤt ez daran etc.