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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Gelb Hecht in einer Gallrat.
Nim den Hecht vnd schindt jn / nim die stück / vn setz sie zu in einem lautern Wein / sampt der Hausen Blasen / die fein weiß auß 6. oder 7. Wassern gewaschen / laß wol in Wein sieden / wirff etlich gantze Zwibeln / die geschelt seyn / darein / vnnd laß sie auch mit sieden. Vnter deß thu den Hecht auff / wasch in sauber auß / vnd saltz jn eyn / laß ein weil im Saltz ligen / biß daß im Hafen versotten ist / dieweil kanstu auß dem Hechtmagen ein Wurst machen / wie vorhin vermeldt ist / wie du es machen solt. Vnd wenn die Hausen Blasen versotten ist im Wein / so nim den Hecht / vnd wasch jn fein sauber auß / schneidt jn zu stücken / vnd richt jn in ein Fischkessel / seig den Wein darüber / geuß mehr Wein vnd Essig darzu / setz es auff Kolen / recht gesaltzen ist / pfeffers / gelbs / vn zuckers doch nicht viel / daß nur ein wenig nach dem Zucker schmeckt. Vnd wenn der Hecht gesotten ist / so zeuch jhn auß auff ein Bret / vnd seig die Brüh durch ein schönen Wüllen Sack / vnter deß werden die Fisch kalt / leg sie auff die Schüssel / vnd laß die Brüh / die du auch geleutert hast / kalt werden / geuß vber die Fisch / vnnd laß gestehen / schneidt die Würst / die du vom Hecht hast gemacht / auch damit sieden lassen / breit vnd rundt / leg sie auff die Gallrat / Zerschneidt auch die Lebern / vn leg sie darzu / hastu Mandeln / die schön weiß seyn / so beleg die Gallrat darmit / so ist es zierlich vnd gut. Wiltu aber ein gantzen Hechtkopff haben / so seudt jn also gantz fein blaw ab / laß jn stehen in demselbigen gesotten Wasser / biß daß er kalt wirt / so bleibt er fein blaw / sonderlich wenn die Brüh darüber gehet / daß nicht trucken wirt. Wen er kalt ist / so setz jn mitten in die Schüssel / geuß darnach die Brüh vber die andern Fisch / wirdt die Gallrat zierlich dem Hechtkopff.