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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Kopff in einem Milchkopff zu richten.
Schlag Eyer auf / vnd nimm ein hölzern Löffel voll Mehls drvnter / oder wie viel zu vermeynest dz gnug sey / nimm darnach gute süsse Milch darvnter / mach sie gelb / oder laß sie weiß / streich sie durch ein Harin Tuch / vnd wenn die  Köpff gar gesotten vnd außgeseubert seyn / wiltu es in einem Silber backen / so bestreich es mit sauber Butter / thu die Köpff darein / vnd geuß die Eyer sampt der Milch darüber / setz in ein Ofen / vnd laß backen / so darffstu es nicht wider in ein ander Silber anrichten / denn es ist schon angericht / So kanstu sie auch in eim Milchkopff füllen. Bistu aber nicht bey grossen Herrn / da man in Silber anrichtet / so nimm ein Turten Pfannen / vnd thu Butter darein / mach sie wol heiß / schlag ein Ey oder zwey wol durcheinander / geuß sie in die Turten Pfannen vmb vnd vmb / so wirt es sehen wie ein Kuchen / laß es wol trucken werden / so bleibst daran hangen / leg darnach die Köpff darein / sie seyn gefüllt oder nit / geuß die Milch sampt den Eyern oben darüber / vnnd  setz sie mit den Turten Pfannen in den Ofen / vnd laß backen / wenn man die Pasteten in den Ofen scheust / Vnd wenn du die Milch vnd Eyer darüber geußt / so versaltz es nit / denn wenn du es sehr saltzest / so wirdt es wässerig. Man beckt sonderlich die Milch / die süß ist / denn wenn sie saur / so gerinnet sie / Vnd wenns gebacken / vnd du sie wilt anrichten / so nimm ein Schüssel / vnnd thu sie vber die Turten=Pfannen / stürtz vmb / so leßt es ab sampt dem Pfantzel / zeuch dasselbige herab wie ein Haut / nimm ein andere Schüssel /vnd stürtz oben darüber / vnd kehr sie allbeyd vmb / so bleibt es fein sauber und zierlich. Also beckt man die Köpff im Milchkopff. Du kanst die Köpff auch machen in eine Teig / sonderlich in ein auffgetriebene Pasteten / vnd kanst Milch darüber giessen. Vnd man nennet es ein Milchkopf / vnd man muß es warm geben / so ist es ein herrliches Essen.