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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To keep Damsins for Tarts
Make a Syrup of a Pound and a Half of Sugar to a Quart of Water; boil and scum it very clear; when cold put them into the Syrup; set them down on a soft Fire, and keep them down in the Syrup, stirring them gently till they are scalding hot; then set them off till cold; put them into little Pots or Jars, such as you can use at once; for when any of these Fruits are exposed to the Air, they spoil in a Day or two, unless such Sweet-meats as you preserve with full Weight of Sugar. Cover these over with melted Butter or Oil. Beef-suet is hard, and apter to crack in the Winter.