[Kraut Turten von frischem weissen Kraut].

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 16, Nr. 27

Originalrezept:

Nim(m) Kapskraut / vnnd quells / drucks wol auß dem Wasser / vnnd hacks klein / druck die Brüh wol darvon hinweg / vnnd mach das Kraut mit saurem Rahm ab / mit Eyerdottern vnnd guter frischer Butter. Vnnd also macht man die Füll von weissem Kraut / vnd man nennet es ein Kraut Turten von frischem weissen Kraut.

Transkription:

Sepp Meister, Steffi Schinagl

Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Kraut Turten von frischem weissen Kraut].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 16, Nr. 27,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=kraut-turten-von-frischem-weissen-kraut (24.01.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.