Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13649

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Geÿslies von kelbʾ fussen
WIldu machn̄ gut geÿsslies von kelber [323v] fussen So uʾseuͤd die in wein gar wol vnd wen si nu gesotn̄ sein so tu si aus dʾ prūe vnd stoz in einē morsaͤr vnd streichs mit dʾ prue durch ein pruͤe duch vnd tu hon̄ig dar ein vnd gutes geburcz vnd laz widʾ siedn̄ vnd fa= yms schon vnd geuss auf ein klaine pfann vnd laz sten uncz pis es gar hert wird vnd tus dan vbʾ ein herd vnd zukks pald her widʾ ab vnd slach auf ein pannckch so sneÿdestu es dan wie du wild vnd vʾsalcz daz nicht So ist es gut