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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To preserve Cherries
Either Morella or Carnations, stone the Cherries: To Morella Cherries, take the Jelly of white Currants, drawn with a little Water; and run thro a Jelly-bag a Pint and a half of the Jelly, and three Pounds of fine Sugar; set it on a quick Fire; when it boils, scum it, and put in two Pounds of the ston’d Cherries; let them not boil too fast at first, take them off some Times; when they are tender, boil them very fast ’till they jelly, and are very clear; then put them in the Pots or Glasses. The Carnation Cherries must have red Currants-Jelly; and if you can get no white Currants, Codling-Jelly will serve for the Morella.