Karwenada von dem Kappaunen.

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 08

Originalrezept:

Nim(m) den Kappaun / zeuch jm die Haut ab / glid darnach ab Diechel vnd Flügel / zerklopffs mit einem Messerrück / saltzs vnd pfeffers / legs auff ein Roßt / vnd brats geschwindt hinweg / begeuß es mit heissem Speck / vnd wenn du es wilt anrichten / so geuß darüber ein feine braune Brüh / oder schel ein Pomerantzen / die saur ist / fein breit vnd dünn / leg sie fein auff den Karwenada / vnnd druck den Safft von einer Pomerantzen darauff / vnnd laß es flugs aufftragen auff ein Tisch / weils warm ist / so ist es gut vnd zierlich.

Transkription:

Andrea Sobieszek

Zitierempfehlung:
Andrea Sobieszek (Transkription): "Karwenada von dem Kappaunen.", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 03, Teil 20, Nr. 08,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=karwenada-von-dem-kappaunen (19.01.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Andrea Sobieszek.