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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

[Ein besonders von einem stück Wildt.]
Ein besonders von einem stück Wildt / daß ein Hirsch nicht in jhm hat / denn dasselbige hat Knöpff in jr als ein Faust / vnd aneinander hangen / wie ein Paternoster. Nimm dieselbigen herauß / wasch auß / vnnd setz in einem Wasser zu / vnd laß wol sieden / säuberes auß / vnn schabs wol mit einem Messer / denn sie seindt so rauch wie ein Kestenschal / setz sie zu in Wasser / Essig vnn Saltz / vnnd laß sie an die statt sieden / laß sie kalt werden / vnnd schneidt das rauch herab / vnd wenn du es beschnitten / so wirdt es sehen wie ein Hirschen Geil / vnd wenn du es versuchst / so wirt es nach dem Essig lieblich schmecken / schneidt es rundt / vnd fein dünn / legs in ein Schüssel / vnd pfeffers wol / gieß ein gute Rindtfleischbrüh darüber / laß es wider auffsieden / vnnd flugs auff ein Tisch tragen / so ist es ein gut essen in der lautern Brüh vor König vnnd Keyser / sonderlich wenn man die Speiß verkehren sol. Vnnd solche Knöpff kanstu zurichten auff allerley manier / es sey schwartz / weiß / gelb oder gebraten / auß dem Schmaltz gerößt / vnd ein saures Brühlein darüber gemacht / so ist es gut vnd wolgeschmack.