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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Schlegel zu füllen.
Nimm den Schlegel / greiff ihm vnter die Haut / und schneidt das Fleisch herauß / nimm gesaltzenen Speck / vnd ein wenig Zwibeln / hack es mit dem Fleisch durcheinander / vnd wenn du es wilt anmachen / so nimm gestossen Pfeffer / vnd würtz es darmit / magst auch Saffran vnd grüne Kräuter darvnter thun / füll darnach den Schlegel darmit / setz in zu / vnd laß in an die statt sieden / vnd wenn er gesotten ist / so nimm die Brüh / darinn er gesotten / seig sie wider in ein ander Geschirr / vnnd seuber den Schlegel erst auß / thu ihn wider in die Brüh / thu darnach Pettersilgen Wurtzel darein / auch andere grüne Kräuter / vnnd laß es darmit sieden / Wiltu es aber saur haben / so thu Limonien daran / so ist es gut vnnd lieblich zu essen.  Du kanst auch wol ein solchen Schlegel einmachen / denn er ist zu braten vnnd zu kochen gut.