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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein Kappaunen halb gesotten / vnnd halb gebraten.
Mach den Kappaun sauber / vnnd richt jhn zu / als wenn du jhn soltest braten / speil jhn an / mach den Speil lang / vnnd laß jhn daran. Nim(m) Wasser in einen Fischkessel / setz auff ein Glut Kessel / laß das Wasser sieden / vnnd stoß den Kappaunen darein / daß er gerad mitten halb im Wasser ist / vnnd oberhalb deß Wassers auch gerad halb / saltzs / vnnd laß sieden / biß daß er halb gesotten ist / so nim(m) jn herauß / steck jn an ein Spieß / vnd den langen Speil / der durch den Kappaunen ist gangen / haw herab / den andern ort laß darinnen stecken / daß du jn kanst an Spieß stecken. Nim(m) alsdenn Speck / der eines Fingers dick ist / leg jhn auff die Seiten / da er gesotten ist / vnnd ferrner vber den Speck ein roh Kalbfleisch / laß also darmit braten / zeuch jn alsdenn vom Spieß herab. Vnd du mußt zuvor ein Schüssel lassen zurichten / in die mitten ein Zinnen Blat lassen löten / daß der Schüssel gleich gehet vber zwerch. Vnd wenn du den Kappaunen wilt anrichten in die Schüssel / so schneidt jn hinten auff dem Rucken / da er halb gebraten vnnd gesotten / auff / leg es geradt an das Blat. Vnd auff welcher Seiten der gesotten Kappaun ist / auff dieselbige Seiten geuß ein gute Kappaunenbrüh / mit Pettersilgen Wurtzel vnnd gebehten Schnitten belegt. Auff die ander Seiten aber geuß ein Pobrat von Pomerantzen / oder frischen Limoniensafft / so hastu ein Speiß in einer Schüssel / die man auff einmal aufftregt / die weiß vnnd gelb ist / denn auff der einen Seiten hat es ein lauter Brüh / auff der andern ein gelbe. Vnd ein solche Speiß ist seltzam auff ein Tisch zu tragen.