Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13649

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make an Almond Pudding
Take a Pound of the best Jordan Almonds blanch'd in cold Water, beat them very fine with a Little Rosewater; then take a Quart of Cream boiled with whole Spice, and taken out again; when it is cold mix it with the Almonds, and put three Spoonsful of grated Bread to it, one Spoonful of Flour, nine Eggs, but three Whites, Half a Pound of Sugar, and a Nutmeg grated; mix and beat these well together. Put some Puff-paste at the Bottom of a Dish; put the Stuff in, and here and there stick a Piece of Marrow in it. Let it bake an Hour, and when it is drawn scrape Sugar upon it, and serve it up.