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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Kälbern Braten in ein Duba eynzubeissen.
Nim(m) den Kälbern Braten sampt den Nieren / schel Knobloch / vnd stoß jn / vnd wenn du jn zerstossen hast / so zerlaß jhn mit Essig vnnd Wasser / daß du vermeinest / daß es vber den Braten gehet / vnnd wenn du den Braten wilt darein legen / so saltz den Essig vnd das Wasser / bestich den Braten mit einem Messer / vnd leg jn darnach in die Brüh / vnd laß vber Nacht darinnen ligen / so wirt die Brüh durchbeissen mit dem Knobloch / Nim(m) auch ein dürres Kraut / das man nennet Origanum / thu es darein / so gibt es  jm ein wolgeschmack / Vnd wenn du jn wilt anstecken / so nim(m) jn auß der Brüh / vnd saltz jn widerumb eyn / saltz jn doch nicht sehr / vnnd laß jn braten / nim(m) die Brüh / darinnen der Brat gelegen ist / schöpff sie oben herab / sampt dem dürren Kraut / vnd nim(m) frische vnzerlassene Butter / vnd thu sie in die Brüh / vnd laß darmit sieden / vn(n) wenn es gesotten hat / so setz es vnter den Nierenbraten / vnd begeuß / daß wider in das Geschirr rinnet / vnnd in die Brüh treufft das Fett von den Nieren / so wirt es davon wolgeschmack / vnd wenn du den Braten wilt anrichten / so gieß die Brüh darüber / vnnd pfeffers ein wenig mit gestossenem Pfeffer / ist es sehr gut vnnd wolgeschmack / so essens die Herren von Österreich gern. Vnnd man nennet es ein Braten in ein Duba zugericht / vnnd ist ein herrlichs Essen.