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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Blamange
Take two Ounces of Ising-glass, steep it all Night in Rose-Water; then take it out of the Water and put to it a Quart of Milk, and about six Laurel Leaves, breaking the Leaves into two or three Pieces; boil this ’till all the Ising-glass is dissolv’d, and the Milk diminish’d to less than a Pint; then put to it a Quart of Cream, letting it boil about half an Hour; then strain it thro’ a thin Strainer, leaving as little of the Ising-glass in the Strainer as you can; sweeten it, and, if you like it, put in a little Orange-Flower-Water; put it in a broad Earthen Pan, or China Dish; the next Day, when you use it, cut it with a Jagging-Iron in long Slips, and lay it in Knots on the Dish or Plate you serve it up in.