Willkommen

Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

13918

Rezepte in der Datenbank

20

Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Ein pachn̄s vō vischm̄ (!)
WIldu guͤt pach= en visch machn̄ So muͤstu habn̄ hectn̄ sleÿnn odʾ kaͤrphn̄ vn̄ den Swaÿs vō den vischn̄ muͤsdu han vn̄ das gibst du dan̄ fuͤr einē Rech prattn̄ vn̄ mit guͤttem gewuͤrcz scholt du ez ab machn̄ vn̄ auch muͤskat muͤst du dacrzwͤ han den hack nicht ze klain So wʾt daz ge= muͤss guͤt vn̄ rain vn̄ gar wol gesmach vn̄ wan̄ es nū gehacket ist so maches als an der gestalt Alzs ein Rechpratn̄ ist Wie du es wilt gross odʾ klain vn̄ dē pratn̄ scholtu windn̄ vmb den spis So pist du dez pratn̄ freÿ vn̄ gewiss vn̄ leg in dan̄ in ein chessel vn̄ lass in sÿedn̄ wan̄ er nu halber gesotn̄ ist oder halbenbeg So pist du des pratn̄ gebbis So nÿmb in aus dē chessel vn̄ lass in kalt wʾdn̄ vn̄ pestechk mit ganczn̄ neglein vn̄ wan̄ mā essen wil So schol mon in am erst prattn̄ an die stat schon das er also haÿssʾ auff den tisch choem So ist er dann wol gestalt etc.