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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

Auß einer Foren Kärpelein zu machen.
Nim Forellen / thu sie auff vnd krüm die Köpff / steck ein Speil darein / so bleiben sie krumb / saltz eyn / vn laß ein weil im Saltz ligen / mach Baumöl heiß / vnnd streich die Foren wol ab / daß das Saltz ldavon kompt / zeuch sie in das heisse Oel / backs nicht lang darinnen / thu es herauß / vnd laß kalt werden / vnnd wenn der Fisch kalt ist / so mach das Oel wider warm / das thu drey oder viermal / vnd verbacks nit / vnd wenn du es wilt auß dem Oel ziehen / so leg es auff Lorberbletter / laß also stehen auff dem Bret / vnnd kalt werden / so ist es ein herrlichs Essen. Du magsts in ein Schachtel eynmachen mit Lorberblettern / so kanstu es schicke / wohin du es haben wilt. Vnd wenn du es wilt auff ein Tisch geben / so gib es trucken one Essig / so ist es gut vnd wolgeschmack. Denn man findt nit allzeit die rechten Kärpelein / so kan man sie auch auß den Foren machen.