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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make perfum’d Pastels
Take a Pound of Sugar sifted thro’ a Lawn Sieve, two Grains of Amber-Grease, one Grain of Musk; grind the Amber and Musk very fine, mix it with the Sugar, make it up to a Paste with Gum-Dragon well steep’d in Orange-Flower-Water, and put in a Spoonful of Ben; beat the Paste well in a Mortar, then roll it pretty thin, cut the Pastels with a small Thimble, and print them with a Seal; let them lye on Papers to dry; when they are dry, put them in a Glass that has a Cover, or in some close Place, where they may not lose their Scent.