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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Paring-Chips
As you pare your Apricocks, save the clearest Parings, and throw a little Sugar on them; half a Pound is sufficient to a Pound of the Parings; set them on the Fire, let them just boil up, and set them by ’till the next Day; drain the Syrup from them, and make a Syrup with a Pound of Sugar and almost half a Pint of Water; boil the Sugar very well, and put as much to the Chips when it is cold as will cover them; let them stand in the Syrup all Night, and the next Day make them scalding hot; and when they are cold, lay them out on Boards, sift them with Sugar, and turn them on Sieves.