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Sie befinden sich auf der Plattform zur historischen Rezeptforschung der Gastrosophie des Fachbereichs Geschichte an der Universität Salzburg. Die Datenbank dient als Sammlung historischer Kochbücher und Kochbuchhandschriften (vornehmlich aus der Barockzeit) und soll vor allem bei der quellenübergreifenden Auswertung sowie Analyse dieser unterstützen. 

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Rezepte in der Datenbank

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Kochbuchquellen

Rezeptinspiration des Augenblicks:

To make Wormwood-Cakes
Sift fine Sugar thro’ an Hair Sieve, and cover it with Carmine; wet it more than a Candy with Water; boil it pretty fast ’till it is almost at a Candy Height; then put in about three Drops of Spirit of Wormwood, and fill it into little Coffins made of Cards; when it boils in the Coffins it is enough; you must not boil above half a Pound at a Time, or less: The Spirit of Wormwood must be that which looks black, and as thick as Oil, and must have two or three Boils in the Cakes after you put it in.