[Gebackene Krebs in Eyerdotter].

Aus: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 41, Nr. 14

Originalrezept:

Nim(m) Krebs / wenn sie gesotten seyn / thu die grosse Schalen hinweg / thu auch den Schwantz auff / vnd laß die Scheren daran / besträw sie mit Pfeffer / Saltz vnnd Mehl / back sie auß der heißen Butter  / daß sie fein resch seyn / nim(m) etliche Eyerdotter mit Essig / Butter / vnnd ein wenig Erbsbrüh / laß miteinander auffsieden / geuß es vber die gebackene Krebs / so wirt es gut vnd wolgeschmack.

Transkription:

Sepp Meister, Steffi Schinagl

Zitierempfehlung:
Sepp Meister, Steffi Schinagl (Transkription): "[Gebackene Krebs in Eyerdotter].", in: Ein new Kochbuch (1581), Kapitel 04, Teil 41, Nr. 14,
online unter: https://gastrosophie.sbg.ac.at/kbforschung/r-datenbank/?rdb_rezepte=gebackene-krebs-in-eyerdotter (17.08.2022).

Datenbankeintrag erstellt von Magdalena Bogenhuber.